Kurs Sztuki Oddechu z warsztatem gotowania Maćka Szaciłło w Starzynie w Puszczy Białowieskiej 4 - 8 sierpnia 2013 r.

Kurs Sztuki Oddechu prowadzony przez nauczyciela Art Of Living Karolinę Kopocz połączony z warsztatem gotowania intuicyjnego Maćka Szaciłło
Starzyna w Puszczy Białowieskiej 4 – 8 sierpnia 2013 r.

Czy wiesz skąd biorą się depresje, brak motywacji i podatność na stres? Z obniżonego poziomu energii. Oddech, jedzenie, pozytywny stan umysłu i sen to cztery jej podstawowe źródła. Jak nauczyć się z nich optymalnie korzystać?

Oddech usuwa aż do 80% toksyn z organizmu. Pojawia się jako pierwszy w momencie narodzin. Całe nasze życie toczy się między tym początkowym wdechem, a ostatnim wydechem. Program rozpoczniemy również od głębokiego oddechu. Oczyści on, uspokoi i usunie nadmiar stresu. Połączony z medytacją obudzi intuicję. Ta podpowie czego w danym momencie potrzebuje nasz organizm. Wiedzę intuicyjną wykorzystamy w kuchni. Będziemy gotować bez przepisu, z wartościowych, świeżych produktów. Poznamy tajniki optymalnego łączenia smaków i składników. Będzie nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo. W ciągu kilku wspólnie spędzonych dni nakarmimy ciało i duszę...
Tym razem ten wyjątkowy program odbędzie się w odrestaurowanym dworku w Starzynie, małej wiosce na Podlasiu, otoczonej Puszczą Białowieską. Weekend w tym miejscu odpręży Cię bardziej, niż miesiąc na egzotycznej plaży.

Odległość od Warszawy 200 km. Dojazd samochodem lub pociągiem ok.3 godz. Bardzo dobre połączenie PKP ze stacji Warszawa Wschodnia do stacji Policzna. Ze stacji Policzna 6 km. do Starzyny - odbiór samochodem po uzgodnieniu telefonicznym.
Dojazd samochodem - W-wa - Węgrów - Siemiatycze - Kleszczele -Policzna- Starzyna.

Aby dowiedzieć się więcej wejdź na www.starzyna.pl

Wrócisz wypoczęta/y i zrelaksowana/y!

Co wchodzi w skład 5 dniowego programu ? :

-joga

-nauka technik oddechowych m.in. pranayamy i Sudarshan Kriya (unikalna technika oddechowa, której wartości zdrowotne są potwierdzone badaniami naukowymi, oraz doskonałym feedbackiem uczestników kursów)

-wykłady o zdrowym życiu

-zabawy i procesy interpersonalne

-3 pełne, zrównoważone posiłki wegetariańskie dziennie przygotowywane w oparciu o zasady ayurvedy
-sauna , basen, kort tenisowy - dostępne na obiekcie
- warsztat gotowania intuicyjnego prowadzony przez MaćkaSzaciłło
-dobra zabawa, o która zadba prowadząca Karolina Kopocz, dziennikarka, nauczycielka Fundacji Art of Living.

KAROLINA KOPOCZ
Jest taki hotel w Kairze, który nazywa się Palestyna. Spod tego hotelu, ponad 40 lat temu, wyruszał Kazimierz Dziewanowski w swoją pierwszą reporterską podróż po wówczas nieznanym dla świata Synaju. Uwielbiam podróżować, zbaczać z turystycznych szlaków, pisać i nurkować. To właśnie pod wodą pierwszy raz usłyszałam swój oddech. Dalszej fascynacji wdechem i wydechem uległam 3 lata temu - na kursie Fundacji Art of Living. Od tamtego momentu w moim życiu na stałe zagościła joga i medytacja. Prowadzę warsztaty oddechowe w więzieniach, w szkołach, dla dorosłych i dla dzieci. Uwielbiam gotować. Z połączenia pasji do oddechu, medytacji, zdrowego, wegańskiego jedzenia narodziło się MEDYtuJEMY. Na co dzień pisze reportaże społeczne i wywiady (publikuję w "Wysokich Obcasach", "Magazynie Świątecznym", "Sensie" czy "Coachingu").

MACIEK SZACIŁŁO
Przez wiele lat prowadziłem pracownię ceramiczną, w której powstawały porcelanowe lampy, ręcznie malowane kafelki porcelitowe, kolorowe umywalki oraz unikatowe naczynia. Cera-micznej pasji od zawsze towarzyszyła druga, do gotowania. Pierwszym nauczycielem była babcia, z którą lepiłem pierogi, a potem podglądanie zagranicznych szefów kuchni. Szybko obok książek z zakresu ceramiki zaczęło przybywać tych kulinarnych. I tak pewnego dnia zamieniłem pracownię ceramiczną na własne wydawnictwo, które ma na swoim koncie już 3 publikacje: " Przemytników marchewki, groszku i soczewicy", " Fajną babkę, ale ciacho" oraz " Przemytników na wakacjach".
4 lata temu zacząłem praktykować ashtanga jogę i medytację. Do ceramiki i kulinariów dołączyła 3 pasja. Z połączenia tej ostatniej z gotowaniem powstało MEDYtuJEMY. Jestem tatą dwóch cudownych dziewczynek, które są bardzo surowymi krytykami kulinarnymi. Od kilku lat gotuję w czwartkowym Dzień Dobry TVN, prowadzę warsztaty dla dorosłych, dzieci i promuję zdrowy styl życia.

Kiedy?                   4-8 sierpnia 2013.

Zaczynamy w niedzielę o godzinie 18tej kolacją. Kończymy w czwartek obiadem około godziny 13.

 Opłata kursowa wyłącznie na konto : Fundacja Art. Of Living nr.konta 18 1240 1792 1111 0010 1553 2782 z dopiskiem : kurs Sztuki Oddechu, Starzyna + data kursu + swoje imię i nazwisko 
osoby nowe: 430 zł
powtarzający: 120zł
emeryci/bezrobotni/ studenci : 300zł ( powtarzający – 90 zł)
Potwierdzenie wpłaty proszę przesłać na e-mail: karolina.kopocz@gmail.com

Cena zakwaterowania:

miejsce w pokoju 2 lub 3 osobowym – 550 zł płatne na miejscu.


Cena obejmuje zakwaterowanie, 3 pełne posiłki wegetariańskie,  korzystanie z basenu , sauny, kortu tenisowego, rowerów.


Kontakt:

Karolina Kopocz


karolina.kopocz@gmail.com , 509 861 691

Opublikuj na:

data wydruku: sobota, 31 października 2020 roku 12:04:14
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=158&event_ID=2379