WARSZTATY GOTOWANIA WEDŁUG PIĘCIU PRZEMIAN

"WARSZTATY GOTOWANIA WEDŁUG PIĘCIU PRZEMIAN - dyniowe szaleństwo"

SOBOTA, 13.10.2012, 9:00 – 14:00
Koszt – 150 zł!
Miejsce rezerwuje zaliczka w kwocie 30 zł. Zapisy w siedzibie Mariwa Spa lub telefonicznie 790 425 777

Zdrowa dieta może być smaczna ale i prosta. Codzienne posiłki mogą służyć naszemu ciału fizycznemu, chronić nas przed chorobami, dawać sporą dawkę energii i przyjemności. Wcale nie potrzeba na to dużo czasu!
Teraz masz szansą dowiedzieć jak gotować by posiłek był zdrowy, dobrze zbilansowany, lekkostrawny a do tego łatwy w przygotowaniu i pyszny!

Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?

1. Potrawy są lekkostrawne - nie czujemy się ociężali
2. Produkty są sezonowe, zatem świeże, tanie i najbardziej odżywcze
3. Posiłki są zrównoważone i lepiej smakują
4. Organizm zużywa mało energii na trawienie, czujemy się lżej, chce nam się żyć
5. Przyswajamy wszystkie składniki odżywcze z potraw
6. Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała


Na warsztatach odżywiania według pięciu przemian dowiesz się:
 jak rozpoznawać i równoważyć smaki pożywienia,
 jak przyrządzać zrównoważone energetycznie posiłki,
 jak funkcjonuje organizmu w ciągu doby,
 co wzmacnia i co osłabia Twoje ciało,
 o działaniu ziół i stosowaniu ich,
 o naturalnych, babcinych sposobów leczenia,
 jak unikać błędów żywieniowych
 o termice produktów oraz ich sezonowości
 będziesz się dobrze bawić i odkrywać nowe smaki

Dla kogo są te warsztaty:
 alergików w każdym wieku (oraz ich rodziców i opiekunów),
 przyszłych rodziców – zwłaszcza przyszłych mam,
 rodziców dzieci w różnym wieku,
 mam w ciąży oraz karmiących niemowlęta i małe dzieci,
 opiekunów osób starszych i młodszych – babć, dziadków, maluchów i innych,
 dla każdego, komu zależy na zdrowiu swoim i bliskich,
 wszystkich, których interesuje temat tradycyjnej medycyny chińskiej i gotowania według pięciu przemian.

W programie: Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.) oraz wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (ok.3 godz.). Na zakończenie sesja pytań i odpowiedzi (ok 1 godz.). Zapewniamy: stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia, wszystkie potrzebne produkty, skrypty z przepisami, dużo pysznego jedzenia a przede wszystkim miłą atmosferę.

Prowadząca: Katarzyna Piłat-Nałęcz
Farmaceutka (I Stopień specjalizacji z Farmacji aptecznej), praktykująca homeopatka (absolwentka Federation Francaise Des Societes D’Homeopathie Dolisos Polska, CEDH we Francji, Boiron oddział w Polsce), naturo terapeutka, pasjonatka medycyny naturalnej i tradycyjnej medycyny chińskiej, trener i doradca rozwoju potencjału osobistego, wykładowca akademicki. Obecnie uczy się w Instytucie Medycyny Chińskiej i Profilaktyki Zdrowia w Krakowie. Mama dwójki dzieci.
Wykształcenie i doświadczenie zdobywała m. in. u Ewy Foley, Laureli Blyth, Joy Manne, Gerharda Walpera, Colina Sissona, Jahnet Crovley, Sary Zięborak, Anny Ciesielskiej, Adama Barleya, Ya’Acova Darling Khana.
Od 11 lat stosuje z powodzeniem zasady pięciu przemian w życiu i podczas gotowania, mając najwspanialszych
i najbardziej wymagających nauczycieli – swoje dzieci. To właśnie dzięki ich inspiracji i pojawieniu się na świecie zainteresowała się, a następnie wprowadziła w codzienne życie zasady 5 przemian.

Opublikuj na:

data wydruku: środa, 16 października 2019 roku 06:18:56
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=158&event_ID=1909