Alcha gotuje - kuchnia na lato

Zapraszamy do udziału w nowym cyklu zajęć: Alcha gotuje.

Podczas poszczególnych spotkań dowiemy się:

- jak smacznie i zdrowo gotować latem
- co charakteryzuje poszczególne kuchnie świata
- gdzie kupować produkty potrzebne do przygotowania przeróżnych, egzotycznych przysmaków
- jak zadziwić przyjaciół, rodzinę, ukochanego/ukochaną przygotowując przyjęcie po tajsku
- jak zrobić sushi po polsku
- poznamy kilka zdrowych przepisów na zimę
- i wiele inny

Każde spotkanie będzie poświęcone innej kuchni.

Pod okiem fachowej „opieki kucharskiej” samodzielnie przygotujemy przysmaki charakterystyczne dla kuchni danego kraju, czy pory roku.
Przy lampce, odpowiednio dobranego wina, spotkanie zakończymy degustacją naszego, wspólnego wysiłku.

Najbliższe spotkanie:

8 czerwca 2011, środa, godzina : 18.00-21.00 kuchnia na lato

Warszawa
Letnia dieta rządzi się swoimi prawami – jest lżejsza, kolorowa, pachnąca świeżymi ziołami i owocami.

Obfitość świeżych warzyw musi pojawić się w naszej diecie!
Ugotujemy:
- zupa krem ze szparagów
- tarta z młodymi porami i kozim serem
- młody szpinak ze słodkim dressingiem i prażonymi orzeszkami pini
- mascarpone z truskawkami i gorzka czekolada

CENA: 150 złotych

Warsztat poprowadzi:  Joanna Jakubowicz 

"dsc00246.JPG"

z wykształcenia prawnik, na co dzień project manager w mamastudio, prywatnie domatorka, specjalistka od porad wszelkich i kuchni azjatyckiej, mama nastoletniej Zosi.
Współautorka kultowej już książki kucharskiej „Klapsa czy konferencja”, czyli o tym jak jeść i nie zostać zjedzonym”
www.klapsaczykonferencja.pl

Organizator:

Alcha Ośrodek Rozwoju  Osobistego
Warszawa, Starówka, ul. Freta 14 lok 2
www.alcha.pl


Opublikuj na:

data wydruku: sobota, 23 listopada 2019 roku 02:04:20
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=158&event_ID=1042