ścieżka do tekstu:

Kapusta kiszona z pęczakiem

kiszona kapusta z pęczakiemTo bardzo proste i smaczne danie. Naprawdę polecam spróbować.

Sł – podsuszamy dużą cebulę na patelni
O – dodajemy pieprz,
Sn – sól
K – kilogram drobno pokrojonej kiszonej kapusty (świetna jest młoda kiszona kapusta)
G – tymianek
Sł – kminek mielony
O – kolendrę, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego
K – 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Dusimy pod przykryciem do miękkości.

Osobno gotujemy pęczak:

G – wrzątek, kurkuma
Sł – kminek mielony, nieco oleju
O – pęczak (w proporcji do wody 1:3)
Sn – sól
K – szczyptę estragonu albo bazylii

Ugotowany pęczak łączymy z kapustą i gotowe.
 

data wydruku: czwartek, 13 sierpnia 2020 roku 07:17:31
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=139&art_ID=254