Grzyby mun z makaronem ryżowym
Nazwa dania brzmi egzotycznie, ale nie dajcie się zwieźć! Egzotyka jest w smaku, wykonanie zaś jest bardzo proste.
Moczymy paczkę grzybów Mun w gorącej wodzie (około 15-20 minut) wyciągamy i kroimy w paski.

Sł – na rozgrzany olej wrzucamy dwie pokrojone cebule
O – pokrojonego selera (ok. połowy) i pora (białą część), pieprz, zmiażdżony czosnek, curry
Sn – grzybki Mun, sól
K – bazylię
G – tymianek
dusimy kilka minut pod przykryciem i dodajemy dalej:
Sł – łyżkę masła
O – jeszcze trochę pieprzu
Sn – sos sojowy
K – natkę pietruszki
Tak przygotowane grzyby podajemy z makaronem ryżowym. Na talerzu posypujemy prażonym na suchej patelni sezamem.
Smacznego!