ścieżka do tekstu:

Ziemniaki z serem

Ta potrawa pochodzi z kuchni hinduskiej, oryginalnie nazywa się - alu Gauranga. Jest prosta i ciekawa w smaku.

ziemanki z serem
 
 
10 szt ziemniaków obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 5 mm.
W naczyniu żaroodpornym układamy:
Warstwę ziemniaków, posypujemy ją pieprzem, solą, mieloną kolendrą i pokruszonym białym serem, śmietaną i garam masalą. Tak układamy trzy warstwy. Na wierzchu posypujemy mlekiem w proszku.

Naczynie przykrywamy i pieczemy aż ziemniaki będą miękkie. Na 10 minut przed końcem pieczenia naczynie odkrywamy, żeby potrawa się zarumieniła.
Smacznego!
 

data wydruku: sobota, 24 października 2020 roku 19:45:39
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=139&art_ID=166