ścieżka do tekstu:

Brzoskwinie w panierce w sosie kakaowym

  • niedziela, 30 listopada 2014
  • autor: Paulina Szpargała
Mikołajki to słodki czas czekolady i pomarańczy. Jeśli do tego masz pod ręką puszkę brzoskwiń, wiórki kokosowe i cynamon, możesz wyczarować sobie i bliskim smakowity deser za znakomity ma jesienno-zimowy podwieczorek. Smacznego! :-)
 
brzoskwinie w panierce
Potrzebne będą:
  • puszka brzoskwiń,
  • pomarańcze,
  • bułka tarta,
  • wiórki kokosowe,
  • 2 łyżki gorzkiego kakao,
  • 2 łyżki miodu,
  • szczypta soli,
  • cynamon,
  • tłuszcz kokosowy do smażenia.
Sposób przygotowania:
Wyłóż brzoskwinie z puszki na talerz i otocz je w panierce z bułki tartej i wiórek kokosowych. Brzoskwinie usmaż z obu stron na roztopionym tłuszczu kokosowym.
Aby zrobić sos:
Wylej na patelnię połowę syropu z puszki, rozgrzej, dodaj 2 łyżki miodu, 2 łyżki kakao i szczyptę soli. Gotuj do momentu zgęstnienia – do konsystencji sosu. Gorącym sosem polej brzoskwinie i posyp wiórkami kokosowymi. Udekoruj
cząstkami pomarańczy.
Smakowitości! :-)
 
 
 
 
Opublikuj na:

data wydruku: piątek, 18 września 2020 roku 18:45:16
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=138&art_ID=1778