ścieżka do tekstu:

Kotleciki selerowe

Kotleciki selerowe są proste i ciekawe w smaku. Dobrze smakują z pszenicą orkiszową i np. sałatą z sosem vinegret.

KOTLECIKI SELEROWE
Oto przepis na 6 kotletów:
O – szklankę płatków owsianych (najlepiej błyskawicznych) zalewamy 1 szklanki wrzątku, po chwili dodajemy startego na grubej tarce selera, 1 łyżeczki pieprzu i troszkę zmielonej kolendry
Sn – łyżeczkę soli
K –  łyżeczkę estragonu (może być więcej – estragon jest ważny)
G – 1 łyżeczki kurkumy albo tymianku
Sł – odrobinę kminku
Formujemy kotleciki, obtaczamy w sezamie i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

SOS VINEGRET
Sł – 1 szklanki oliwy
O – rozgnieciony ząbek czosnku, szczypta pieprzu
Sn – 1 łyżeczki soli
K – 1 łyżeczki bazylii, trochę soku z cytryny
G – szczypta tymianku
Sos dokładnie wymieszajcie i odstawcie na kilka minut, żeby się „przegryzł”. Polewamy nim sałatę tuż przed podaniem.
  sklep z akcesoriami do jogi

data wydruku: sobota, 24 października 2020 roku 19:25:18
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=139&art_ID=32