ścieżka do tekstu:

Fasolka szparagowa z musem kalafiorowym

Lato w pełni, warzyw w bród – czas na warzywne improwizacje. Oto jedna z nich

fasolka z musem

Mus kalafiorowy:

O – ugotowanego kalafiora (uważajcie, żeby się zbytnio nie rozgotował) rozdrabniamy blenderem i dodajemy: ½ łyżeczki pieprzu
Sn – łyżeczkę soli
K – sok z połowy cytryny
G – ½ łyżeczki kurkumy
Sł – 2 łyżki majonezu

Ugotowaną fasolkę szparagową polewamy masłem z dodatkiem curry, posypujemy prażonym sezamem i układamy obok kalafiorowego musu posypanego prażonymi ziarnami dyni i słonecznika.
Smacznego!

data wydruku: czwartek, 24 czerwca 2021 roku 11:06:19
adres dokumentu: http://www.joga-joga.pl//index.php?LANG=pl&page_ID=139&art_ID=273