![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
JOGA DLA KRĘGOSŁUPA to zestaw ćwiczeń z wykorzystaniem asan ukierunkowanych na pracę kręgosłupa, łopatek i miednicy. Zajęcia szczególnie polecane dla osób prowadzących siedzący tryb życia oraz z dolegliwościami. Regularne ćwiczenia pozwalają wzmocnić odpowiednie mięśnie, skorygować postawę, rozluźnić nadwerężone obszary pleców.
Zajęcia prowadzone są przez dyplomowanego nauczyciela jogi wg metody Iyengara, z wykształcenia mgr rehabilitanta:
JANUSZ DĄBROWSKI dyplomowany nauczyciel jogi, absolwentem Akadamii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Od 20 lat prowadzi zajęcia z gimnastyki korekcyjnej, profilaktyki bólów kręgosłupa i masażu w Gabinecie Odnowy Biologicznej BIORELAX. Jogę praktykuję od 2003 roku w 2007 ukończył kurs nauczycielski Polskiego Stowarzyszenia Jogi Iyengara. Uczestniczy w warsztatach doszkalających , prowadzonych przez renomowanych nauczycieli jogi m.in. Gabrielę Giubilaro i Sharata Arora. Specjalista od JOGI DLA KRĘGOSŁUPA.
przykładowy masaż:
Abhyanga – całościowy masaż ajurwedyjski
Bardzo delikatny i relaksujący masaż oczyszczający z użyciem ciepłego oleju sezamowego.
Masaż pomaga usuwać zalegające w organizmie toksyny i złogi. Zachowuje ciało w dobrym zdrowiu. Sprawia, że skóra staje się nawilżona, odżywiona i jedwabiście gładka. Usuwa zmęczenie i wzmacnia cały organizm. Przywraca prawidłową cyrkulacje energii.
Czas 60 min – 120 zł
Masażystka:
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA
Naszą specjalnością jest kuchnia wegetariańska, w której jesteśmy bardzo wybredni. Dlatego na wyjazdowe kursy zapraszamy najlepszych kucharzy wegetarian, którzy przygotowują dla nas zdrowe, pyszne posiłki, a wieczorami dzielą się z chętnymi swoim doświadczeniem na kursie kuchni wegetariańskiej (na wybranych turnusach wegańskiej!):
Wyżywienie:
Dwa duże wegetariańskie posiłki podane w formie szwedzkiego stołu - w cenie wyjazdu.
Kurs gotowania:
Wieczorne próby gotowania połączone z opowieściami, teorią i praktycznymi wskazówkami. Każdy uczestnik otrzymuje skrypt z przepisami do wykorzystania w domu - autorstwa kucharzy prowadzących.
150 zł - 5 dni po 1,5 h