Zdrowe składniki: Garam masala
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Garam masala

Garam masala to przyprawa rodem z Indii. Jest to drobno mielona mieszanka przypraw, którą można zrobić sobie również w domu. Świetnie podnosi smak duszonych warzyw, ryżu i zup.

Do zrobienia masali potrzebujemy:
1 łyżkę ziaren czarnego pieprzu
1 łyżkę kminu rzymskiego
1 czubatą łyżeczkę goździków
1 czubatą łyżeczkę nasion kopru włoskiego
1 łyżeczkę świeżo startej gałki muszkatołowej
5 strąków kardamonu
5 liści laurowych
8 cm kawałek kory cynamonu
1 gwiazdę anyżu Wrzucamy wszystkie przyprawy na rozgrzaną patelnię i prażymy przez kilka minut często mieszając drewnianą łyżką. Patelnię odstawiamy z ognia i czekamy aż mieszanka przestygnie.
Po przestygnięciu mielimy w młynku i przesiewamy mieszankę przez drobne sitko.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi