Zdrowe składniki: Fasola mung
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Fasola mung

Roślina strączkowa uprawiana w Indiach i w Chinach, zwana również mungo lub fasolą złotą.

Najbardziej wartościowa w postaci kiełków. Kiełkowanie fasoli mung ułatwia spożytkowanie wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów i mikroelementów. Kiełki fasolki mung królują wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są wyjątkowo smaczne i chrupiące. W smaku przypominają świeży, zielony groszek. Świetnie się nadają do wszelkich potraw - sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. Kiełki fasolki mung są cennym źródłem minerałów - potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu i cynku. Oprócz tego są bogactwem witamin E i B. Najlepiej jest spożywać je na surowo.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi