Zdrowe przepisy: Młoda kapusta z masalą i jogurtem
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Młoda kapusta z masalą i jogurtem

Dziś propozycja kapusty o nutce orientalnej. Wystarczy jogurt naturalny i garam masala a otrzymamy zupełnie nową nutę w smaku swojskiej kapusty.

Sł - na rozgrzany olej wrzucamy dwie duże cebule
O - pokrojoną młodą kapustę, około ½ główki, świeżo zmielony pieprz
Sn - sól
K - świeży koper, trochę soku z cytryny
G - kurkumę, tymianek

przykrywamy i dusimy kilka minut, po czym:

Sł - dodajemy łyżkę masła, łyżeczkę mielonego kminu rzymskiego
O - garam masalę (przynajmniej łyżeczkę)
Sn - sos sojowy

dusimy jeszcze chwilę i dodajemy:

K - 100 ml jogurtu naturalnego

Osobno gotujemy razowy makaron i łączymy go z kapustą.

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi