Zdrowe przepisy: Naleśniki z tofu
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Naleśniki z tofu

Tofu to dobra baza ciekawych potraw - warto je przyrządzać na ciepło, ponieważ samo w sobie ma silne właściwości wychładzające.

CIASTO NALEŚNIKOWE:

mąkę żytnią razową, jajko, mleko, szczyptę imbiru, sól miksujemy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji śmietany. Można dodać trochę białej mąki pszennej, żeby naleśniki się lepiej smażyły.

NADZIENIE:

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy rozdrobnione tofu, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, pieprz, curry, sól, pokrojone drobno pomidory, bazylię, kurkumę i tymianek i dusimy pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodajemy rozkruszony ser pleśniowy.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi