Zdrowe przepisy: Zupa wiosenna
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Zupa wiosenna

Zupę wiosenną można ugotowac tylko wiosną, kiedy pojawia się młoda włoszczyzna i młode ziemniaki. Smak pierwszej w sezonie zupy wiosennej nie da się niczym zastąpic ani powtórzyc. Aż do następnej wiosny.

G - wrzątek, kurkuma
Sł - pokrojona młoda marchewka i pietruszka razem z nacią
O - por i seler razem z liścmi, rozdrobniony młody kalafior, pieprz, 1 szklanki kaszy jęczmiennej
Sn - sól
K - garśc świeżego koperku pogotowac chwilę i dodawac dalej:

G - szczyptę rozmarynu
Sł - pokrojone młode ziemniaki, oliwę z oliwek ewentualnie masło
O - pieprz
Sn - sos sojowy
K - sok z cytryny (ok. łyżeczki)
G - tymianek
Sł - doprawic śmietaną

Na talerzu zupę posypac świeżym koperkiem i natką.

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi