Zdrowe przepisy: Zielone szparagi w sosie czosnkowo-szpinakowym
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Zielone szparagi w sosie czosnkowo-szpinakowym

Zielone szparagi zawierają mniej części włóknistych od białych i fioletowych. Nie ma potrzeby obierania, wystarczy odciąć końce z obydwu stron i oberwać odstające części pędów. Gotujemy na parze do satysfakcjonującej nas miękkości (najlepiej sprawdzić widelcem po 10 min.). W międzyczasie przygotowujemy sos, do którego potrzebne będą:

4 spore garści szpinaku (świeżego lub mrożonego),
2 duże ząbki młodego czosnku,
pół cebuli,
pieprz i inne preferowane przyprawy do smaku.

Sposób przygotowania

Pokrojony szpinak i cebulę zalewamy niewielką ilością wrzątku na patelni, kiedy dostatecznie zmiękną dodajemy rozdrobionego czosnku i przyprawy. Trzymamy na niewielkim ogniu około 10 min. od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ugotowanymi szparagami.

Smacznego - zdrowego! :)

<< Sprawdź wybór pomocy do jogi >>

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi