Zdrowe przepisy: Jarmużki z kuskusem
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Jarmużki z kuskusem

Do przygotowania 7 sztuk, potrzebujesz:

- 7 dużych, rozłożystych liści jarmużu,

- 1 szklankę kaszy kuskus,

- 1 cebulę,

- 2 ząbki czosnku,

- 1/2 papryki czerwonej,

- suszone pomidory, pieprz, kurkuma, oregano i inne ulubione przyprawy do smaku,

- kapkę oleju lnianego.

Sposób przygotowania

Dokładnie opłucz liście jarmużu i ugotuj do miękkości. Kuskus ugotuj "na twardo" i dodaj do niego posiekaną i zarumienioną na ogniu cebulkę, rozdrobiony czosnek, kawałki czerwonej papryki, suszone pomidory, pieprz i inne przyprawy - wszystko dokładnie wymieszaj. Po lekkim przestygnięciu dodaj kapkę oleju lnianego i ponownie zamieszaj. Tak przygotowany farsz, nakładaj łyżką na ugotowane liście jarmużu i zawijaj wg uznania i możliwości (wiotkość rośliny może sprawiać trudności). Zawinięte jarmużki możemy zapiec następnie, wraz z pomidorami przez moment w piekarniku - i podawać w sosie własnym.

Smakowitości!

Paulina Szpargała
paulina@joga-joga.pl

<< sprawdź wybór pomocy do jogi >>

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi