Zdrowe przepisy: Orzechówki jaglane w czekoladzie
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Orzechówki jaglane w czekoladzie

Potrzebne będą:

szklanka kaszy jaglanej,
tabliczka gorzkiej czekolady,
2 łyżki kakao,
1 duży, dojrzały banan,
łyżka oleju kokosowego,
2 łyżki cukru trzcinowego (nierafinowanego),
orzechy włoskie, bakalie, otręby,
cynamon.

Sposób przygotowania:

Ugotuj kaszę jaglaną i dodaj do niej olej kokosowy - wymieszaj. W niewielkiej ilości wrzątku, rozpuść w małym rondelku 3/4 tabliczki czekolady, dodaj kakao i cukier - wymieszaj. Obierz orzechy, pokrusz je rękoma na mniejsze części i upraż delikatnie na patelni.

Do garnka z kaszą dodaj zawartość rondelka, rozgniecionego banana, cynamon, orzechy, bakalie i inne preferowane dodatki - wymieszaj ręcznie lub drewnianą łyżką.

Pozostałą część czekolady posiekaj na drobne kawałki i dodaj do ostudzonej już masy.

Z masy uformuj batoniki/ ciastka o wybranym przez siebie kształcie i wstaw do lodówki na około 8 godzin - najlepiej na noc. Po wyciągnięciu, udekoruj orzechami lub bakaliami i zajadaj się do woli! :)

<< Sprawdź wybór akcesoriów do jogi >>

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi