Zdrowe przepisy: Chilli łazanki żytnie
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Chilli łazanki żytnie

Chilli łazanki żytnie

Składniki (porcja dla 3 os.):

30 g kiszonej kapusty

8 dorodnych pieczarek lub innych grzybów jadalnych

pół paczki makaronu żytniego (około 200 g)

ćwiartka małej papryczki chilli (ew. kilka szczypt sproszkowanej)

2 małe cebule

świeża natka pietruszki

przyprawy: kminek, pieprz, sól, zioła prowansalskie, majeranek, koperek, sproszkowana słodka

papryka lub inne ulubione

olej

Sposób przygotowania:

- Kapustę kiszoną pokroić, sparzyć wrzątkiem, zalać wodą około 1 cm ponad poziom kapusty i gotować pod przykryciem do miękkości.

- Po 20 min. gotowania do kapusty dodać kminek i przyprawy.

- W tym samym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone cebule.

- Do zarumienionej cebulki wrzucić kawałeczki grzybów, dusić na małym ogniu.

- Po 15 min. grzyby lekko posolić, dodać pokrojoną papryczkę chilli i inne przyprawy wg uznania.

- Zawartość patelni po 15 min. dodać do kapusty, wymieszać i dusić razem co najmniej przez kolejne 15 min.

- W międzyczasie ugotować makaron, odcedzić, połączyć z zawartością garnka, całość poddusić mieszając od czasu do czasu przez około 20 min.

- Świeżą natkę pietruszki poszatkować i dodać do łazanek bezpośrednio przed spożyciem.

Smacznego!

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi