Zdrowe przepisy: Salsa meksykańska z chipsami warzywnymi
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Salsa meksykańska z chipsami warzywnymi

Oto prosty przepis na letnie popołudnie - czas wykonania kilkanaście minut, a przyjemność zapamiętuje się długo :)



Sos salsa:
Sł - pomidor gruntowy, obrany ze skóry i pokrojony w drobną kostkę
O - 3 drobno posiekane papryczki chilli, ¼ posiekanej cebuli
Sn - sól, ½ filiżanki niegazowanej wody mineralnej
K - 6 gałązek świeżej kolendry, sok z cytryny
G - szczypta kurkumy

Składniki mieszamy i odstawiamy na chwilę.

W tym czasie kroimy w cienkie plastry warzywa - może być seler, ziemniak, marchewka. Wrzucamy na rozgrzany, głęboki tłuszcz, smażymy aż staną się chrupiące. Po wyjęciu z tłuszczu odsączamy i lekko solimy (solą kamienną).

Czipsy maczamy w salsie.
Smacznego!
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi