Zdrowe przepisy: Botwinka wegańska
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Botwinka wegańska

Wiosną botwinki nigdy za dużo, więc podaję Wam następny na nią przepis. Ten przepis jest naprawdę oryginalny, myślę, że trochę Was zaskoczę ?

G - 2 litry wrzątku, łyżeczka kurkumy
Sł - pokrojone: młoda marchewka i pietruszka, pęczek botwinki (w całości), 4 młode ziemniaki (warzyw przed pokrojeniem nie obieramy, myjemy ostrą szczoteczką pod bieżącą wodą), 1 łyżeczki kminku mielonego
O - pokrojony młody por i seler (już bez liści), 1 łyżeczki pieprzu, 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
Sn - sól, sos sojowy
K - łyżeczkę soku z cytryny

Kiedy warzywa będą już miękkie wrzucamy:

K: 3 łyżki drobno posiekanej młodej, kiszonej kapusty
G: tymianek

Gotujemy jeszcze kilka minut, jeśli trzeba robimy jeszcze jeden obieg, żeby doprawić smak (z tych samych przypraw).

Zupę nalewamy na talerze i po kilku minutach, kiedy zupa przestygnie, dolewamy po łyżce oleju sezamowego i posypujemy świeżym koperkiem.
Smacznego!
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi