Zdrowe przepisy: Zapiekanka z selera naciowego
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Zapiekanka z selera naciowego

To naprawdę wyśmienite i lekkie danie na wyjątkową kolację.

Sł - roztapiamy na patelni łyżkę masła
O - wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę,
łodygi selera naciowego obieramy dokładnie i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, po czym dorzucamy go na patelnię do cebuli, dodajemy pieprz
Sn - sól, szklankę bulionu wegetariańskiego (rozpuszczamy kostkę w gorącej wodzie)

Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut

Wyjmujemy kawałki selera, wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem;
w tym czasie do reszty wywaru z duszenia selera dodajemy 4 łyżki śmietany, pieprz, sól, sok z cytryny i szczyptę kurkumy, mieszamy i polewamy sosem seler wyłożony w naczyniu; po wierzchu posypujemy utartym serem ementaler.
Pieczemy w piekarniku ok. 10 minut.
Smacznego!
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi