Zdrowe przepisy: Kim-chee
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Kim-chee

Kim-chee to kiszonka z warzyw. Przepis pochodzi z Korei, ale taką kiszonkę można łatwo zrobić samemu w domu. Kiszonki mają dużą wartość odżywczą, szczególnie zimą. Bardzo polecam.

Białą rzodkiew kroimy w cienkie plasterki, świeży korzeń imbiru ucieramy na grubej tarce. Solimy (najlepiej solą morską), posypujemy delikatnie chilli, układamy w garnku (najlepiej glinianym z dopasowanym drewnianym wieczkiem z dziurką - jest to standardowe narzędzie do kiszenia). Czas kiszenia to kilka dni w temperaturze pokojowej. Co jakiś czas dociskamy wieczko, żeby sok całkowicie pokrył warzywa. Po ukiszeniu odlewamy sok. Kiszonkę wkładamy do lodówki i zjadamy w ciągu kilku dni.

Tak samo można zrobić kiszonkę z różnych warzyw, np. kapusty pekińskiej, marchwi itp.

Kim-chee jest świetnym dodatkiem do duszonych warzyw i ryżu.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi