Zdrowe przepisy: Kotlety z kiełków pszenicy
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Kotlety z kiełków pszenicy

Kiełki, a do tego jeszcze z pszenicy, to prawdziwy wiosenny rarytas. Można je jeść na różne sposoby, najprościej jest posypać nimi kanapki. Proponuję Państwu jednak coś oryginalniejszego - kotlety z kiełków.


O - płatki owsiane, pieprz, curry
Sn - zalewamy niewielką ilością wody, żeby płatki rozmiękły, solimy, ewentualnie dolewamy trochę sosu sojowego
K - wsypujemy kiełki i zarodki pszenne
G - rozmaryn

Masę wyrabiamy, formujemy z niej kotlety, obtaczamy w sezamie i smażymy.
Jeśli masa wyjdzie zbyt wodnista można dosypać jeszcze trochę suchych płatków owsianych.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi