Zdrowe przepisy: Grzyby mun z makaronem ryżowym
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Grzyby mun z makaronem ryżowym

Nazwa dania brzmi egzotycznie, ale nie dajcie się zwieźć! Egzotyka jest w smaku, wykonanie zaś jest bardzo proste.

Moczymy paczkę grzybów Mun w gorącej wodzie (około 15-20 minut) wyciągamy i kroimy w paski.
Sł - na rozgrzany olej wrzucamy dwie pokrojone cebule
O - pokrojonego selera (ok. połowy) i pora (białą część), pieprz, zmiażdżony czosnek, curry
Sn - grzybki Mun, sól
K - bazylię
G - tymianek

dusimy kilka minut pod przykryciem i dodajemy dalej:

Sł - łyżkę masła
O - jeszcze trochę pieprzu
Sn - sos sojowy
K - natkę pietruszki

Tak przygotowane grzyby podajemy z makaronem ryżowym. Na talerzu posypujemy prażonym na suchej patelni sezamem.

Smacznego!
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi