Zdrowe przepisy: Szarlotka Tadzia
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Szarlotka Tadzia

To jest naprawdę najprostsza szarlotka jaką można było wymyślić! Zrobi ją każdy, nawet zupełny analfabeta kuchenny :) Proponuję spróbować.

Do naczynia wsypujemy 1 szklankę mąki orkiszowej i 2 szklanki mąki albo kaszy kukurydzianej (z kaszą ciasto jest bardziej pełnoziarniste), szczyptę kurkumy, cynamonu, kardamonu, soli, skórki z cytryny i olejek pomarańczowy. Mieszamy na sucho (to ważne!), nie dodając żadnych płynów.

Do osobnego naczynia ucieramy kilogram jabłek.

Nad brytfanną ucieramy 3/4 paczki masła, na warstwę maślanych wiórków wsypujemy warstwę mieszanki z mąki, na to wrzucamy warstwę utartych jabłek, na jabłka znowu ucieramy trochę masła, posypujemy ją warstwą z mąki, warstwą jabłek. Na wierzch ucieramy resztę masła i posypujemy grubo wiórkami kokosowymi.

Pieczemy około 40 minut w temperaturze 240 stopni.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi