Trawa pszeniczna
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Trawa pszeniczna

czwartek, 5 listopada 2009

Od zamierzchłych czasów wiele chorób leczono mocą zielonych roślin. Wiele ludów pierwotnych w czasie choroby odżywiało się wyłącznie trawami i roślinami zielonymi. Tak samo robią zwierzęta prowadzone instynktem przetrwania.

Zieleń to kolor wiosny i przemiany Drzewa (według teorii Pięciu Przemian) - niesie w sobie odnowę, jest związana z czakrą serca znajdującą się w środku klatki piersiowej. Zielony pomaga równoważyć wszelką dysharmonię na poziomie emocjonalnym i fizycznym.

Obecność produktów zielonych w posiłkach ożywia je, odświeża i działa relaksująco. Wszystkie rośliny zielone łączy jedna cecha - zawartość chlorofilu. Im jest go więcej tym roślina jest bardziej zielona. Chlorofil ma zdolność oczyszczania, gaszenia stanów zapalnych i odmładzania. Pomaga również w leczeniu anemii, obniża wysokie ciśnienie krwi, wzmacnia jelita, zmniejsza nerwowość i działa jak łagodny środek moczopędny.

Pokarmy zawierające znaczne ilości chlorofilu są traktowane jak specyficznie działające lekarstwo. Ich zbawienne działanie polega przede wszystkim na tym, że neutralizują skutki niepełnowartościowej diety, braku ruchu fizycznego i życia pełnego napięć.

Produktem o wysokiej zawartości chlorofilu jest trawa zbóż. W sprzedaży najpopularniejsza jest zielona trawa pszenicy (można ją kupić w postaci proszku lub tabletek w sklepach ze zdrową żywnością). Jednak zielone pędy pszenicy można bardzo prosto wyhodować w domu. W dalszej części podam Wam na to sposób.

Więcej na portalu kuchnia-kuchnia.pl

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi