Soczewica według Pięciu Przemian
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Soczewica według Pięciu Przemian

środa, 25 listopada 2015

Artur i Malika Szumscy

Kto gotował kiedykolwiek wg pięciu przemian, tego nie trzeba zachęcać. Zharmonizowana pełnia smaków sprawia, że każda potrawa przygotowana w ten sposób kompleksowo odżywia ciało i jest źródłem błogiego zadowolenia konsumenta :-)

Przepyszna soczewica o zrównoważonym smaku.

Porcje:

4 osoby

Składniki:

1 litr wody

1 szklanka zielonej soczewicy

2 łyżki ghee lub masła

1/2 łyżki soli

3 pomidory obrane ze skórki i pokrojone

1 garść zielonej pietruszki do posypania na talerzu

3 ziarenka ziela angielskiego

majeranek

kurkuma

imbir

papryka ostra

bazylia

Sposób przygotowania:

OGIEŃ: Gotujemy wodę.

ZIEMIA: Wsypujemy soczewicę, dodajemy trochę ghee lub masła.

METAL: Dodajemy przyprawy; pasują tutaj kurkuma, imbir, papryka ostra, ziele angielskie, bazylia.

WODA: Solimy.

DREWNO: Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory.

OGIEŃ: Dodajemy majeranek.

ZIEMIA: Posypujemy natką pietruszki.

O nas:

Gotujemy sattvicznie, czyli wegetariańsko, bez grzybów, cebuli czy czosnku. Dla zdrowego ciała i spokojnego umysłu, dla szczęścia duszy. Przygotowujemy cateringi, prowadzimy kursy gotowania.

www.kuchniajogi.pl

Facebook

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi